Hoe maak je een account aan op Snapchat?

Overweeg je om deel te nemen aan de Snapchat-community of denk je er juist aan om je account te verwijderen? Dit artikel geeft je een stap-voor-stap handleiding voor zowel het aanmaken als verwijderen van een Snapchat-account.

Een Snapchat account aanmaken

Volg deze eenvoudige stappen om een Snapchat-account aan te maken:

Stap 1: Download de app

Download de Snapchat-app vanuit de Apple App Store of Google Play Store op je mobiele apparaat.

Stap 2: Account registratie

Open de app en tik op ‘Sign Up’ (Aanmelden). Voer je voor- en achternaam in en tik op ‘Sign Up & Accept’ (Aanmelden en Accepteren).

Stap 3: Geboortedatum

Voer je geboortedatum in. Snapchat vereist dat gebruikers minimaal 13 jaar oud zijn om een account te kunnen aanmaken.

Stap 4: Gebruikersnaam kiezen

Kies een unieke gebruikersnaam voor je account. Als de door jou gekozen naam al in gebruik is, zal Snapchat alternatieven voorstellen of kun je een andere naam proberen.

Stap 5: Wachtwoord instellen

Stel een sterk wachtwoord in om je account te beveiligen.

Stap 6: E-mail en telefoonnummer

Voer je e-mailadres en telefoonnummer in. Deze stappen zijn belangrijk voor accountverificatie en het herstellen van je account mocht je je inloggegevens vergeten.

Stap 7: Vrienden toevoegen

Na het instellen van je account kun je vrienden toevoegen door toegang te verlenen tot je contacten of door hun Snapchat-namen te zoeken. Wil je snel je vriendenkring uitbreiden? Overweeg dan om Snapchat volgers te kopen.

Snapchat account verwijderen

Als je besluit om je Snapchat-account te verwijderen, kun je dit eenvoudig doen. Volg de onderstaande stappen voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Snapchat account verwijderen Android

  1. Open Snapchat: Open de Snapchat-app op je Android-apparaat.
  2. Ga naar instellingen: Tik op je profielfoto in de linkerbovenhoek, gevolgd door het tandwielicoon om naar instellingen te gaan.
  3. Account verwijderen: Scroll naar beneden naar ‘Support’, tik op ‘I Need Help’ (Ik heb hulp nodig), en zoek naar ‘Delete My Account’ (Verwijder mijn account). Volg de instructies om je account te deactiveren.

Hoe verwijder je Snapchat account op iOS

Het proces om je Snapchat-account op een iOS-apparaat te verwijderen is vergelijkbaar met Android, met kleine verschillen in de menu-interface.

  1. Open Snapchat: Open de Snapchat-app op je iPhone.
  2. Ga naar instellingen: Tik op je profiel in de linkerbovenhoek, en dan op het tandwielicoon.
  3. Account verwijderen: Ga naar ‘Support’, selecteer ‘I Need Help’ en zoek naar ‘Delete My Account’. Volg de gegeven stappen om je account te deactiveren.

Jij kiest zelf je online aanwezigheid

Met een actief Snapchat-account kun je beginnen met het opbouwen van Snapchat views en je volgersaantal vergroten. Heb je meer betrokkenheid nodig? Overweeg dan om Snapchat views te kopen voor een boost. Mocht je echter besluiten dat Snapchat niet langer bij je past, dan kun je je account eenvoudig verwijderen met de bovenstaande instructies.

Picture of Daan Meijer

Daan Meijer

Hey allemaal, ik ben Daan Meijer, jouw toegewijde Social Media Expert van snellevolgers.nl! Als blogger gespecialiseerd in social media, sta ik klaar om je te begeleiden naar een grotere online aanwezigheid. Mijn nieuwste blogpost staan klaar om je onder andere te leren over de laatste ontwikkelingen op TikTok en hoe je jouw Instagram-volgers snel kunt laten groeien.