Hoe te werk gaan met YouTube Shorts

YouTube heeft recentelijk een spannende nieuwe functie geïntroduceerd: YouTube Shorts. Deze korte, boeiende video’s bieden een snelle manier om content te delen die snel viraal kan gaan. Geïnspireerd door het succes van platformen als TikTok, zijn YouTube Shorts ideaal voor gebruikers die streven naar een groot bereik met hun videocontent. In dit artikel bespreken we hoe je YouTube Shorts kunt maken, bekijken en, indien gewenst, minder zichtbaar kunt maken.

Wat zijn YouTube Shorts?

YouTube Shorts zijn dynamische video’s van maximaal 60 seconden, ontworpen voor snelle consumptie via mobiele apparaten. Deze functie biedt verschillende creatieve tools, zoals muziek toevoegen, snelheid aanpassen en timers instellen, om je content levendig en aantrekkelijk te maken, zodat je potentieel meer short likes, meer short views en meer abonnees krijgt.

Hoe maak je YouTube Shorts?

Stap 1: Open de Shorts camera in de YouTube-app door op het “+” icoon te tikken en ‘Shorts maken’ te kiezen. Dit opent de interface voor het opnemen van je video.

Stap 2: Tijdens het opnemen kun je gebruik maken van diverse creatieve tools om je video te personaliseren—tekst toevoegen, de afspeelsnelheid aanpassen, en muziek selecteren uit een uitgebreide bibliotheek.

Stap 3: Na het bewerken kun je je Short voorzien van een titel en deze publiceren met de gewenste zichtbaarheidsinstellingen, zoals openbaar, verborgen of privé.

YouTube Shorts bekijken

Om YouTube Shorts te bekijken, ga je naar het Shorts-tabblad in de YouTube-app. De Shorts worden weergegeven in een verticale feed waar je doorheen kunt scrollen. Je kunt interacteren met de video’s door ze te liken, te delen of erop te reageren.

YouTube Shorts uitzetten

Voor gebruikers die de voorkeur geven aan langere content, kan het voorkomen dat je minder Shorts wilt zien. Hoewel je de Shorts-functie niet volledig kunt uitschakelen, kun je de aanbevelingen van Shorts verminderen door regelmatig aan te geven dat je ‘Niet geïnteresseerd’ bent. Dit helpt om het aanbevelingsalgoritme aan te passen.

Picture of Daan Meijer

Daan Meijer

Hey allemaal, ik ben Daan Meijer, jouw toegewijde Social Media Expert van snellevolgers.nl! Als blogger gespecialiseerd in social media, sta ik klaar om je te begeleiden naar een grotere online aanwezigheid. Mijn nieuwste blogpost staan klaar om je onder andere te leren over de laatste ontwikkelingen op TikTok en hoe je jouw Instagram-volgers snel kunt laten groeien.