Hoe verander je je naam op TikTok?

Het veranderen van je naam op TikTok kan nodig zijn om verschillende redenen. Misschien wil je een nieuwe start maken, een merknaam integreren of gewoon een leukere gebruikersnaam kiezen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je naam op TikTok kunt veranderen.

Stap 1: Open de TikTok-app

Om te beginnen, open je de TikTok-app op je smartphone. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met het account waarvan je de naam wilt veranderen.

Stap 2: Ga naar je profiel

Klik op het icoontje rechtsonder in het scherm om naar je profiel te gaan. Dit brengt je naar je persoonlijke TikTok-pagina waar je je huidige naam en andere informatie kunt zien.

Stap 3: Ga naar ‘Profiel bewerken’

Op je profielpagina zie je de knop ‘Profiel bewerken’. Klik hierop om toegang te krijgen tot de instellingen waar je je naam kunt aanpassen.

Stap 4: Verander je gebruikersnaam

In het scherm ‘Profiel bewerken’ zie je een veld voor je gebruikersnaam. Klik op dit veld en typ de nieuwe gebruikersnaam die je wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat je gebruikersnaam uniek moet zijn en dat je deze maar eens in de 30 dagen kunt wijzigen.

Stap 5: Verander je profielnaam

Naast je gebruikersnaam kun je ook je profielnaam aanpassen. Dit is de naam die zichtbaar is voor andere gebruikers, maar deze hoeft niet uniek te zijn. Klik op het veld voor de profielnaam en voer de gewenste naam in.

Stap 6: Sla je wijzigingen op

Nadat je je nieuwe gebruikersnaam en profielnaam hebt ingevoerd, klik je op ‘Opslaan’ om de wijzigingen door te voeren. Je naam wordt nu bijgewerkt en is zichtbaar voor al je volgers op TikTok en andere TikTok-gebruikers. Misschien krijg je er wel een leuke TikTok reactie op!

Picture of Daan Meijer

Daan Meijer

Hey allemaal, ik ben Daan Meijer, jouw toegewijde Social Media Expert van snellevolgers.nl! Als blogger gespecialiseerd in social media, sta ik klaar om je te begeleiden naar een grotere online aanwezigheid. Mijn nieuwste blogpost staan klaar om je onder andere te leren over de laatste ontwikkelingen op TikTok en hoe je jouw Instagram-volgers snel kunt laten groeien.